• +40753 17 17 17
  • LIVRARE 24-48 ORE

Antioxidantii si rolul lor in infectiile acute!

Antioxidanții sunt substanțe nutritive care previn sau încetinesc daunele oxidative în tot corpul. Categoriile de antioxidanți sunt numeroase: vitamine, minerale, flavonoide, curcumine, catechine, taninuri, carotenoide, terpene și alcaloizi, printre alte câteva tipuri de antioxidanți. Unii dintre antioxidanții consumați în mod obișnuit sunt vitaminele C și E, beta-carotenul, licopenul, luteina și zeaxantina. Ca sa reducem concluziile cartilor de biochimie la o explicatie pe intelesul tuturor, atunci când celulele folosesc oxigen, ele generează în mod natural radicali liberi (subproduse) care pot provoca leziuni celulare.
  În prezent, mai multe vaccinuri și medicamente sunt evaluate pentru eficacitatea, siguranța și determinarea cauzelor de COVID-19 și acest lucru necesită timp considerabil pentru validararea lor. Prin urmare, explorarea reutilizării compușilor naturali poate oferi alternative notabile. Mai multe nutraceutice au o capacitate dovedită de efecte imunostimulatoare, antivirale, antioxidante, antiinflamatorii. Acestea includ: quercetină,  Zn, vitamina D, vitamina C, curcumină, cinamaldehidă, probiotice, seleniu, lactoferină, etc. si impiedica raspandirea si progresia bolii la stadiul sever cat și suprimarea în continuare a hiperinflamării oferind atât sprijin profilactic cât și terapeutic împotriva tuturor infectiile virale severe.
  Agenții oxidanți provin de la leucocite fagocitare, cum ar fi neutrofilele, monocitele, macrofagele și eozinofilele care invadeaza țesutul. Radicalii liberi promovează citotoxicitatea, rănind astfel celulele. De asemenea, ele declanșează mecanismul inflamației prin medierea activării NFkB și inducerea transcrierii genelor de producere a citokinelor. Eliberarea de citokine îmbunătățește răspunsul inflamator. Stresul oxidativ este crescut în timpul bolilor critice și contribuie la insuficiența organelor. În boala virusului corona-19 există un răspuns inflamator intens cunoscut sub numele de furtună de citokine care ar putea fi mediat de stresul oxidativ.   Deși terapia antioxidantă nu a fost testată în boala virusului COVID, sunt cunoscute consecințele terapiei antioxidante în sepsis, sindromul de stres respirator acut și leziunile pulmonare acute. Îmbunătățește ratele de oxigenare, nivelurile de glutation și întărește răspunsul imun. Reduce timpul de ventilație mecanică, durata șederii în unitatea de terapie intensivă, disfuncțiile multiple ale organelor, durata șederii în spital și ratele de mortalitate în sindromul de leziuni pulmonare acute / sindrom de de stres respirator acut, deci ar putea ajuta astfel si pacienții cu boala virusului Covid-19 , conform US National Library of Medicine/ National Insitutes of Health. 
LASA UN COMENTARIU

Toate comentariile sunt verificate inainte de a fi aprobate.


INAPOI SUS